Poticaj je stranica koju je 2006. godine osmislila i pokrenula psihologinja Tomica Šćavina u želji da vas inspirira i potakne na istraživanje, upoznavanje i izražavanje sebe.

Tomica Šćavina rođena je 1975. u Vodicama, diplomirala je psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu i nakon studija se posvetila proučavanju različitih sistema samospoznaje. Uz brojne kraće seminare, prošla je dvije godine edukacije iz Integrativne psihoterapije i edukaciju iz EMDR.

 

Tomica piše kolumne za magazin Sensa, surađivala je s Hrvatskim radijom i pisala psihološke kolumne za Net.hr. Provela je brojne psihološke i kreativne radionice za djecu, adolescente i odrasle.


Napisala je dvije knjige psiholoških kolumni "Unutarnji kompas" i "Koordinate sreće" (Planetopija), romane "Brod za Lajku" i "Povratak genija" (Jesenski i Turk), priču za djecu "Krotitelj oblaka" (Sipar) i zbirku poezije "Ornamenti pada" (Hrvatsko društvo pisaca).


Predaje psihologiju kreativnosti na veleučilištu Vern, a u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu vodi psihološko-kreativnu radionicu "S one strane pisanja".


Foto
: Nenad Petrović

20.01.2009